söndag 6 september 2009

Färsk spaghetti med tjäder och kantarell sås

Tänkte dela med mig av mina matrecept som testats av. Vissa bättre än andra :-)

Färsk pasta med tjäder/kantarell sås
  • 3hg tjäder
  • kantarell fond
  • Godtycklig mängd kantareller, taggsvamp, trattisar eller mtsv
  • Grädde
  • Smör och olja
  • Färsk pasta

Klicka i smör och lite olja så att smöret inte bränns
Bryn tjäderköttet ordentligt.
Tillsätt svampen och fräs dem lite grann.
Tillsätt grädden som utgör hela vätskedelen av såsen.
Låt koka ihop med lite svampfond (om man vill ha lite mer svampsmak och mindre viltsmak) medans vattnet till pastan kokar upp.
Lägg i pastan och lägg upp såsen på tallriken (så att såsen blir en spegel till pastan)
Garnera med lite färsk basilika och eventuellt lite finhackad tomat.

Det går att byta ut tjädern mot valfri fågel, men då kanske man bör ändra svampfonden mot en kycklingfond för att bibehålla så mycket som möjligt av smaken

Inga kommentarer: